Nieuws

13 Maart 2017 Balk-festival Centraal

De registratie van ons optreden is te zien bij de Opnames.

3 Oktober 2015 Korendag Zandvoort

In oktober traden we op tijdens de Korendag Zandvoort. Het thema was The Beatles vs The Stones, dus onze Blackbird was ook paraat. Beelden van dit festival zijn te zien op de website http://www.zingenaanzee.nl De foto is van Rob Spruyt.

Balk Festival Centraal in Amersfoort 28 maart 2015

Op 28 maart schitterden we op het Balk Festival in Amersfoort. De foto, genomen tijdens het nummer Blackbird, is van Joost van Schaik.

ReMix Korenfestival in De Rijp 22 maart 2015

Kerst-optredens

In het weekend van 13 en 14 december hebben we opgetreden met ons speciaal geselecteerde Kerst-repertoire.

Op zaterdagavond waren we in de kantine van de Koninklijke HFC te gast bij de vrienden van Karen, die daar hun Kerst-diner hadden. De respons was allerhartelijkst en in de nazit was het een prettige kennismaking met ons publiek.

Zondagmiddag was de Kerstmarkt bij het Kasteel Keukenhof ons podium. Tussen de standjes was een plek naast de Wensput vrijgehouden, waar we in twee blokjes van ongeveer een kwartier het winkelend publiek vermaakten. Het was koud, zoals op de foto wel te zien is, maar toch hadden we volop aandacht en werd er bij sommige nummers naar hartelust meegeneuried en -gezongen.

Sing to Free a Girl festival

Op 15 juni 2014 namen we deel aan het eerste Sing to Free a Girl festival. In de kerk op de Nieuwe Groenmarkt traden gedurende de middag diverse koren op.

De opbrengst van het festival kwam terecht bij de Stichting Free a Girl. Deze stichting bekommert zich actief om meisjes (in o.a India) die reeds op zeer jonge leeftijd tot prostitutie gedwongen worden. Het bevrijden van de meisjes, het realiseren van huisvesting, het bieden van medische zorg, het verzorgen van onderwijs en beroepsopleidingen, het begeleiden bij traumaverweking en het laten re-integreren in de samenleving, zijn de doelen die Free a Girl nastreeft.

De foto's van ons optreden zijn afkomstig van de organisatie.

BALK mijlpaal: 10.000 zingende leden

Op het BALK festival West op 14 september 2013 werd de Haarlemse groep Nice Work 2.0 verrast door BALK directeur Ruut te Velthuis en Marcelle Hermsen van BALK bureau. Met een flinke taart in de hand sprak Ruut de koorleden en het publiek toe.

BALK, ontstaan in 1999, heeft vorige week haar 10.000ste zingende lid mogen inschrijven en deze zit in de groep Nice Work 2.0. De groep reageerde blij verrast, evenals dirigent Bas 't Hart. Nog blijer werden ze toen Marcelle ze ook nog eens een cheque mocht overhandigen ter waarde van € 250, te besteden aan educatieve doeleinden. Leuke bijkomstigheid was dat lid nummer 1 van BALK, Peter Klut van Brothers-4-Tune, ook aanwezig was. Naast zanger is Peter ook nog steeds actief als organisator van BALK festival West.

De belangrijkste pionier en erelid van BALK, Ko Burger, die nu in Frankrijk woont, reageerde enthousiast en trots via Facebook: "Wie had dat ooit kunnen denken?" Ko is van plan om iedereen persoonlijk te komen feliciteren op 9 november bij het BALK TOPfestival in de Doelen.

Het mag duidelijk zijn dat BALK volop groeit en bloeit. Inmiddels gaan we richting de 400 zingende groepen en koren. De belangrijkste ingrediënten van het BALKrecept zijn: een prachtig netwerk, mooie festivals, veel aandacht voor educatie en adequate en goede service. Daarnaast blijft lichte vocale muziek groeien; men zingt graag wat men dagelijks hoort.

(bron: www.balknet.nl)

deze foto is gemaakt door Erik Warns